21.10.10 г.

Бали - новата ми мечта.



Мечтата ми да отида в Бали се роди след филма "Яж, моли се, обичай" - това беше една от спирките на Джулия Робъртс по пътя й към себе си. Прекрасно място за почивка, медитация, оттегляне от света, в който се въртим ежедневно и с който сме свикнали. Близо е до друго място, където искам да отида - Австралия.

Пиша го тук, защото ми е любопитно колко време ще мине от взимането на решение да отидем там с мъжа ми до изпълнението му. Прекрасно място - красива и екзотична природа, свещени планини,цветя, храмове, дракони.... И, разбира се, пазари, пазарене и т.н., които не са точно моя вкус, може би, но кой знае... Със сигурност са нещо много различно от това, което имам в ежедневието си.

6 коментара:

  1. Пожелавам ти да осъществиш мечтата си. От Бали имам само едно магнитче за хладилника. И аз си мечтая

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам кой/коя си, но благодаря сърдечно за пожеланието! Мъжът ми разучаваше Фейсбук и оправяше профила си преди няколко дни и забелязал игра, в която наградата е почивка за двама в Бали!!! Изпрати ми я и се включих - ще видим! Иначе и Австралия ни е една от мечтаните дестинации - съвсем близо до Бали :)

    ОтговорИзтриване
  3. Преди малко ти панисах коментар за Пилешка супа за душата. И тъкмо тръгнах към Луиз Хей, за да ти напиша, че явно сме на едни вибрации и видях за Бали.Пожелавам ти да осъществиш мечтата ти и както казват Внимавай какво си пожелаваш. От Бали и аз имам магнитче, понеже моят син е в Индонезия. Исках да кажа, че сега е времето да отидеш, докато човек е млад. Преди две години гостувах на сина ми в Шатхай, но вече никъде не ми се мърда, не искам и в Индонезия да отида, а съм на 55. Дерзайте докато сте млади. Там съм анонимна, защото нямам блог. Казвам се леля Таня. С уважение към прекрасния ти блог!

    ОтговорИзтриване
  4. Искрено ти благодаря, Таня. Ако искаш да не си анонимна, мисля, че може да се използва пощата ти в googlemail - а ако нямаш, можеш да си направиш - лесно е. :) Колкото до възрастта... 55 години никак не е много. :) Преди два дена разбрах, че Луиз Хей е била на 50 години, когато е основала издателската си къща Хей Хауз - сега тази къща е известна в цял свят. Чак след тази възраст е започнала да рисува, вече продава картини, записала се е за пръв път на танци, а учителят й по рисуване настоявал да започне да прави скулптури. Тя е родена през 1926 година. Благодарности отново за пожеланията!

    ОтговорИзтриване
  5. Филмът за който става дума е много красив и на мен ми харесва , даже няколко пъти съм му се наслаждавала.Актъорите играят страхотно и самата история е толкова романтична, съгласна съм, че е прекрасно място за почивка, медитация, оттегляне от света, в който се въртим ежедневно и с който сме свикнали. И на мен ми е мечта да ида до Австралия.Както се казва при кенгурата, природата е удивителна, много предавани съм гледала за нея.

    ОтговорИзтриване
  6. Мила , и аз имах такава мечта , точно след прочитането на книгата ,а после и след филма .
    Моята мечта се сбъдна 2011 през октомври - бях в Индонезия и в Бали за 1,5месец.
    Стана случайно ,неочаквано и без да го търся - то само ме намери .
    Мечтите се сбъдват в най-доброто време за нас .
    Пожелавам ти да посетиш Бали и Индонезия - страхотна държава с богата култура и традиции , а хората са невероятни - винаги усмихната .В Бали е същото - хората са отзивчиви , винаги усмихнати .Аз бях сама в Бали - но си намерих толкова много приятели .
    А сега имам нови мечти - една от които е да отида със семейството ми там .
    Пожелавам ти още веднъж сбъдване на мечтата .

    ОтговорИзтриване