22.12.09 г.

Упражнение на Дона Идън за отваряне на 3-то око (6-та чакра)


Едно много добро упражнение на Дона Идън за отваряне на третото око /или т.нар. шеста чакра/ от книгата й "Енергийна медицина":

Едно съвсем просто упражнение за отваряне на третото око е да поставите средния си пръст върху моста на носа и да го приплъзнете няколко инча нагоре, като вдишате дълбоко и си представите как отваряте клепача. От коренната ви чакра тръгва светлина, минава през втора, трета, четвърта и пета чакра, и ако сте отворени, прави завой в шеста чакра и се изстрелва навън през третото ви око.

Някои хора усещат това буквално като светлина или лазерен лъч. Други пък го преживяват по-скоро емоционално. Дори само да се престорите, че усещате светлината, представете си я как тръгва нагоре по гръбначния ви стълб от коренната чакра, стига до шеста, прави завой и се изстрелва навън през третото ви око.

Опитайте друг експеримент. Дишайте спокойно и дълбоко, насочете молба от шеста надолу към първа чакра. Нека тя потъне в енергията на коренната чакра, после извикайте светлината така, че да се върне нагоре към шеста чакра, и бъдете отворени за отговора, нека той сам ви се открие, а вие междувременно изтеглете леко нагоре невидимия клепач. Много хора са се учудвали, когато внезапно видят, разберат или осезателно почувстват появата на отговора пред себе си. Вместо да посещавате курсове за развитие на духовните си възможности, опитвайте от време на време това просто и лесно упражнение, като останете неподвижни и в тишина, за да усетите по-добре онова, което ще дойде.

Източник
Картинка

Ако ви е харесала страничката ми и искате да се отблагодарите, разгледайте какво предлагат рекламите на Гугъл. Благодаря ви. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар