26.11.12 г.

Изобилието и Законът за необвързаността

Днешната ми мисъл за размисъл от 21-дневното предизвикателство с медитация на Дийпак Чопра:


Ден 13

Дийпак Чопра:
По думите на д-р Саймън, моят обичан приятел и откривател на "Центъра за добруване "Чопра": Изобилието е състояние на ума, в която вярвате, че сте вътрешно съзидателен, съзнавате, че Вселената е изобилна и че вие сте изражение на Вселената.
Ако приемете идеята за неограничена изобилна Вселена, вие се отказвате от идеята да манипулирате обстоятелствата и да прокарвате със сила решения, за да реализирате желанията си.

Това е същността на Законът за необвързаността.  Той ни учи да фокусираме вниманието си върху това, което желаем, да предприемаме необходимите стъпки да го постигнем желанията си  и след това да намираме сигурност  в мъдростта на несигурността, като се отказваме от всякаква обвързаност към резултата – необходима стъпка към нашите цели.

Помислете за момент за случаите, когато сте се опитвали безуспешно да си припомните някакво име. Накрая, след като сте се мъчили да си го припомните, се отказвате от усилията си.  След това, малко по-късно, името проблясва през екрана на съзнанието ви.

По същия начин, хвърляйки намерението си в утробата на съзиданието, без привързаност към резултатите, в края на краищата изпълнява вашето желание.

Във физическия свят има граници, които усещаме, като време, пространство и възможности. Във духовния свят няма такива граници. Възможностите са безгранични и няма пространство или време. Това, което съществува, е чиста възможност, чиста потенциалност, която вие активирате чрез своите мисли, убеждения и намерения. Изобилието извира от този неограничен извор, затова, освободете всякаква мисъл за ограничение. 

Отидете направо към източникът, който е вътре, и провъзгласете намеренията си.
 
Днес, поставете законът за необвързаността в практиката си.
Откажете се от всякаква обвързаност към резултата, като позволите на всеки и всичко свободата да бъдат точно такива, каквито са.

Приемете несигурността и наблюдавайте решенията и възможностите, които спонтанно извират от нея.

След това, влезте в полето на всички възможности, оставайки открити към неограничените му възможности за избор.
Докато се приготвяме за медитация, отделете момент да помислите днешната мисъл за фокусиране:

Като се отказвам от нуждата да организирам моя живот, Вселената  ми донася неограничено добро.

Сега нека започнем. 
Моля, заемете удобна позиция, сложете леко ръцете си на скута и затворете очи. В този момент, влезте вътре в себе си в това място на вътрешна тишина, където усещаме връзката с Висшето си аз. Оставете всичките мисли и започнете да наблюдавате как движението на въздуха навътре в тялото ви и навън от него. С всяко вдишване и издишване, си позволете да се отпуснете все повече, да се почувствате все по-удобно и в мир.

Сега, внимателно въведете санскритската мантра за Закона за необвързаността, като я повтаряте наум и я оставяте да се рее с лекота и без усилия.

Ом анандАм намА - моите действия са блажено свободни от привързаност към резултата.

Когато откриете, че сте се разсеяли от мисъл, усещане в тялото си или звук около вас, просто се върнете към повтарянето на мантрата наум. Моля, продължете с медитацията.




Няма коментари:

Публикуване на коментар