12.02.10 г.

Намаляване на съпротивата чрез искане на информация или "Реших да..."

Абсолютно съм сигурна, че когато ми е нужна информация, помощ, човек, книга - се появяват. Или филм. По-рано се стрясках - но всъщност това е нормално.

В книгата на Майкъл Лозиер Законът на привличането днес прочетох нещо, което ми се стори интересно - ако искаме много нещо, което не се случва, значи имаме съпротива да го приемем. Съпротивата - това е третият етап на получаването, но е много важен.

Едно от упражненията за намаляването на съпротивата е да се поиска информация за това нещо. Защото ако човек изпитва вътрешна съпротива срещу утвърждението "аз съм богат", понеже вижда, че наяве, в материалния живот, той всъщност няма достатъчно средства - тази съпротива не съществува, ако става дума за събиране на информация за това, как да станеш богат. Напр., ако е бизнес - утвърждението е, сега събирам информация за моя бъдещ бизнес - и тя идва.

Или да се казва "реших да...". Напомни ми моя позната, 20-тина годишна. Тя така казваше - решила съм, че днес ще ми се случват само приятни неща - и се смее... (нещо, което уж не зависи от нея). Всъщност се оказа много права - в действието "решила съм" има много енергия, която, като излъчим, получаваме от това, което сме искали.

4 коментара:

  1. И аз реших...
    Благодаря, че ме мотивира да "взема решения"!
    :):):)

    ОтговорИзтриване
  2. "реших да" и на мен ми помага често :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря на всички от сърце - прекрасно е да получаваш практически потвърждения, че дадена техника наистина работи!

    ОтговорИзтриване