31.08.15 г.

Почивай в мир, Д-р Уейн Дайър!

В събота е починал Уейн Дайър, един от най-известните и международно признати автори на книги за духовно израстване. Ето съобщението от семейството му:

 "Уейн е напуснал тялото си, почивайки през нощта. Винаги е казвал, че няма търпение да започне следващата му авантюра и че няма страх от смъртта. Сърцата ни са разбити, но се усмихваме на мисълта, колко много се забавлява в отвъдното нашия "гаден слон"*"

Винаги ще те обичаме, татко/Уейн

Семейство Дайър

С Уейн се запознах чрез първата негова книга, която прочетох - Вашите слаби места. Толкова ме впечатли, че си я носех със себе си и си препрочитах някои места по няколко пъти. Оттогава съм изслушала десетки негови семинари и съм прочела доста негови книги - и все пак той е един от любимите ми автори, изключително вдъхновяващ, както със своята лична история - тръгнал от сиропиталища и приемни семейства, алкохол и наркотици, и станал един от най-известните хора в САЩ и по света.

Почивай в мир, Уейн. Благодаря ти за всичко!




----------------------------------------

*"гаден слон" - е част от смешна случка, разказвана от Уейн - как се прибрал от училище веднъж и казал, че е чул как учителят му е казал на директора, че Уейн е "гаден слон", на английски scurvy elephant. Майката, естествено, се възмутила и позвънила в училището да разбере какво е това и установила, че изразът е всъщност disturbing element" - т.е. елемент, смущаващ дисциплината.  :)

Ето една относително пълна биография на Уейн: кликнете тук. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар