14.11.11 г.

Постите в източноправославието през 2011 г.

Малко късно ги видях, но календарчето поне може да бъде полезно за последните пости



8 коментара:

  1. Малко съм изпуснала началото, но да се надяваме, че не фатално :)

    ОтговорИзтриване
  2. Няма страшно - и аз бях така тази година. Почнах навреме, след това прекъснах по технически причини, сега - пак. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Макар и стар календара, пак може да бъде полезен, да видиш как са се падали дните през 2011 година.

    ОтговорИзтриване
  4. Темата за Постите в източноправославието през 2011 година ми се вижда доста интересна. Може би понеже не съм много добре запозната с тези пости и вярвания и заради това ми се иска да науча малко повече.Статията е много хубава, благодаря, че сподели с нас и календара.Винаги съм се възхищавала на хората, които успяват да постят, аз нямам тази воля да не хапна нещо сладко и любимият ми кашкавал. Но със сигурност действа добре на организма ,малко да си почине от тежката храна.

    ОтговорИзтриване
  5. Интересно ми е как се падат Коледните пости. Би трябвало всяка година да започват от една и съща дата нали? Не съм от най-изявените християнки, но се старая да спазвам великденските и коледните пости. Отразява ми се добре и на тялото и на духа. Има нещо пречистващо в тях. Винаги след първата седмица от постенето се чувствам някак по-лека:)

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се , че попаднах на тази статия и в този блог.Календара в скоро време ще ни свърши чудесна полза.Макар и стар все пак е ориентировъчен.Честно казано никога не съм постила, може би от факта, че в нас на масата има типично по български от всичко и то по много. Но сега съм се замислила сериозно и ми е чудно дали ще успея да издържа, дали е така силна волята ми както си мисля.При тези коледни пости има нещо наистина пречистващо.Не само физически , но и духовно.

    ОтговорИзтриване
  7. Интересен календар благодаря за его.По време на пости трябва стриктно да се спазват правилата.

    ОтговорИзтриване
  8. Много благодаря за този календар за - Постите в източноправославието през 2011 г. . макар и малко старичък ще ми свърши чудесна работа и сега като си пресметна.Винаги ми било много чудно хората как издържат толкова дни да постят, но не от гледна точка на това, че няма да ядът месо, а за другите неща, общо взето без сирене и кашкавал, на мен лично от тях ми е трудно да се откажа.Но е добре да се изичстим организма ни, пък и като знаем колко много малки дечица умират от глад още преди да са навършили 5 годинки, не ни пречи да пробваме.

    ОтговорИзтриване