5.12.12 г.

Щастието и човечеството (визуализация, медитация)

Днешната визуализация е посветена на нашата планета, за споделяне на нашето любящо мирно присъствие с нашата глобална общност.

Щастието и единството помагат да се създаде ядрото на изобилието. Ако създадем визия на света, в който искаме да бъдем, място за любов, щастие и успех на всички, и държим тази визия в сърцата си, така и ще бъде.


Сега да започнем.

Моля, заемете удобна позиция, сложете леко ръцете си на скута и затворете очи. В този момент, влезте вътре в себе си, в това място на вътрешна тишина, където усещаме връзката с Висшето си Аз. Оставете всичките мисли и започнете да наблюдавате как въздухат навлиза в тялото ви и излиза от вас. С всяко вдишване и издишване, си позволете да се отпуснете все повече.
Започнете да си представяте светлина, излъчваща се от сърцевината на нашата планета. Събираме се около нея, като се държим за ръце. Тази грееща светлина, която Земята прожектира пред нас, е същият дух и източник на цялото изобилие, което преминава през всеки човек на планетата. Това е същността на нашето изражение. 
Намасте. Божествената светлина в мен почита божествената светлина в тебе. 
Като се оглеждаме наоколо, виждаме върволици хора от всяка нация, застанали, обединени, усмихнати, изпълнени с надежда, вдъхновени. Всички сме едно. Нека сега да създадем намерение за по-голяма съпричастност, взаимно разбиране, радост, любов, самообладание, мир, изобилие, една по-справедлива и стабилна световна общност - и да изпратим нашите намерения навън, в обединеното поле, като оставим Вселената да се занимава с детайлите. 
Сега поемете бавно и дълбоко дъх през носа, като беззвучно повтаряте звука "Соу", след това бавно издишайте през носа, като беззвучно повтаряте звука "Хъм". Продължавайте, позволете на дишането ви да върви лесно, като повтаряте "Соу", докато вдишвате и "Хъм", докато издишвате. Ако откриете, че сте се разсеяли от мисъл, усещане в тялото си или звук около вас, просто се върнете към повтарянето на мантрата "Соу хъм" наум. 
Моля, продължете с медитацията.
.....
Време е да освободим мантрата. Моля, върнете вниманието си обратно към тялото ви. Починете си за известно време, като вдишвате и издишвате дълбоко. Когато се чувствате готови, внимателно отворете очи. Благодаря ви, че бяхте част от тази глобална трансформация. Нашата споделена визуализация за световно изобилие и благоденствие. Беше привилегия за мен да бъда ваш водач през изминалите три седмици, за да ви помогна да събудите вътрешното си познание и реалността, че ние сме духовни същества с вътрешно присъщо изобилие. Продължавайки пътуването си, когато се вгледате в тишината на сърцето си, продължете да усещате тази споделена връзка с цялото човечество и се наслаждавайте на естественото си желание да давате, да получавате и да сте част от увеличаването на щастието по цялата ни планета. Моля, оставете днешната мисъл за фокусиране да остане с вас завинаги.

Издигайки съзнанието си за изобилие, извършвам моята част от задачата да лекувам света. 

Намасте.
Дийпак Чопра

Няма коментари:

Публикуване на коментар