3.12.12 г.

Изобилието: Живот в лукс

Днешната ми мисъл за размисъл от 21-дневното предизвикателство с медитация на Дийпак Чопра:

“Днес, аз правя подарък на себе си - моменти на разкош.”



Ден 20-ти

Когато вярвате, че си ценни, се заобикаляте с лукс, удобства и удоволствия, извън тези, които са необходими за ежедневния живот. Луксът не е материализъм. Не е необходимо да бъде скъпа кола или разкошен дом. Може просто да бъде ароматът на цветя, набрани от градина, капка ароматизирано масло в топла вана, парче хубав шоколад или звукът на красива музика. Това са малките луксове на живота, които струват много малко, но означават толкова много. 

Усещате ли, че заслужавате такъв лукс? Луксът е наше естествено състояние и изобилието - наше рождено право. Както ни учи ведическата мъдрост, всеки човек е парче злато. Чистото злато е вашата същност, създадена от любовта на Вселената. Златото е също толкова сияйно и ценно, колкото сте и вие. Бидейки такова съкровище, вие заслужавате всичкото добро, което светът има да ви предложи. Като имате това предвид, знайте, че повишавайки мнението си за себе си, повишавате качеството на живота си. Заобикалящия ви свят ще отрази като ехо мислите ви, убежденията ви и намеренията ви, че сте ценно същество, заслужаващо изобилие.

Днес, практикувайте живот в лукс. Отделете си време да направите нещо за себе си, което смятате за лукс, за разкош. Вземете вана разкошна пяна, или си направете дълга разходка, срещнете се с добър приятел на чай, или забравете за времето в любим ваш стар филм. Направете навик от това. Колкото повече внасяте малки моменти на лукс в живота си, толкова повече ще разпознавате в себе си ценното духовно същество, което заслужава любов и изобилие.


Докато се подготвяме за медитация, нека обърнем внимание към днешната мисъл за фокусиране:

“Днес, аз правя подарък на себе си - моменти на разкош.”

Сега нека да започнем.

Моля, заемете удобна позиция, сложете леко ръцете си на скута и затворете очи. В този момент, влезте вътре в себе си в това място на вътрешна тишина, където усещаме връзката с Висшето си аз. Оставете всичките мисли и започнете да наблюдавате как вдишвате и издишвате. С всяко вдишване и издишване, си позволете да се отпуснете все повече, да се почувствате все по-удобно и в мир.

Сега, внимателно въведете санскритската мантра, като я повтаряте наум и я оставяте да се лее с лекота и без усилия: 

"Ом ритАм намА" - моите действия и желания се подкрепят от космическия интелект. 

Ако откриете, че сте се разсеяли от мисъл, усещане в тялото си или звук около вас, просто се върнете към повтарянето на мантрата наум. Моля, продължете с медитацията.



1 коментар: