10.01.10 г.

Безусловна любов


Текстът по-долу може да се чете в труден момент, когато усещаме, че съдим другите прекалено строго или нас ни съдят прекалено строго, когато тропаме с крак да стане на нашето и това вреди на взаимоотношенията ни с другите, когато някой ни е изоставил и душата ни боли, както и когато искаме да се издигнем над осъждането, изискванията към другите или вината. Този текст ме спаси в много труден за мен момент - четях го отново и отново и всеки път ми донасяше много вътрешен мир. За да усетите по-пълно действието му, прочитайте всяко изречение и всеки абзац бавно и усетете чувството, с което е пропит. Оставете чувството да ви обземе и му се насладете. Приятно четене!



Обичам те какъвто си, защото ти търсиш твой специален начин да приемаш света. Уважавам решенията, които взимаш, както мислиш, че е правилно за теб. Зная, че е важно да бъдеш такъв, какъвто искаш да бъдеш, а не такъв, какъвто аз или други мислят, че трябва да бъдеш.

Осъзнавам, че няма как да зная какво е най-добре за теб, въпреки че може би понякога си мисля, че зная. Не съм живяла твоя живот, не съм била там, където ти си бил и не съм видяла живота от твоя ъгъл. Не зная какво си избрал да научиш, как си избрал да го научиш, с кого и за колко време. Не съм вървяла през живота, гледайки през твоите очи, така че как бих могла да зная от какво имаш нужда?

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_PGcBe1DIDPdHhkMPPjElF0OvjJeQPLN-W6zvR0byBncq-Jv58ApsybXg13HVCWaBnhW4R8faP7PbNE4xFcFJpy9J6ObxMcvh6qsM4WO2hA-m5q2LS3GprI4ZoXDT__8pbmr7jX4YyO0/s1600/let-go.jpg
Позволявам ти да съществуваш на този свят, без нито дума или мисъл на оценка от мен за постъпките ти. Избирам да не виждам никаква грешка в това, което казваш или правиш. Има много начини да се възприемат и преживеят различните страни на нашия свят. Позволявам без резерви да избираш каквото решиш във всеки момент. Не давам оценки на това, защото ако ти откажа правото на да се развиваш, бих отказала това право на себе си и на всички други.

 Бог ме е дарил с дара на любовта към всичко живо, затова никога няма да откажа този дар на онези, които изберат път, по който аз не мога да вървя. Мога обаче да предпочета да не ги подпомагам в техния път с моята сила и енергия.

Тъй, както те обичам, ще бъда обичана. Каквото посея, това ще пожъна. Позволявам ти универсалното право на свободна воля да вървиш своя път, като правиш крачки или сядаш за малко, ако това е правилно за тебе.

Няма да преценявам дали крачките ти са големи или малки, леки или тежки, дали водят надолу или нагоре, защото това е само моята гледна точка. Аз може да виждам, че не правиш нищо и да преценя това като неправилно - и все пак така може да носиш голямо изцеление, стоейки благословен в Светлината на Бог. Аз не мога винаги да виждам висшата картина на Божествения ред.

Защото е неотменимо право на всичко живо да избира собствената си еволюция и аз с голяма любов потвърждавам правото ти да определиш бъдещето си. Смирено се покланям пред разбирането, че пътят, който виждам като най-добър за мен, не е задължително добър и за теб. Зная, че тебе те водят, както и мене. Ти също следваш вълнуващото си вътрешно усещане, че знаеш посоката на своя път.

Зная, че многото раси, религии, обичаи, националности, вярвания в нашия свят ни носят огромно богатство и ни позволяват да се ползваме и учим от това разнообразие. Зная, че всеки от нас се учи по свой уникален начин, за да върне обратно тази любов и мъдрост на цялото. Зная, че ако имаше само един начин да се направи нещо, щеше да съществува само един човек.

Ще те обичам не само ако се държиш както аз смятам, че трябва и не само ако вярваш в това, в които аз вярвам. Разбирам, че наистина си мой брат /сестра, въпреки че може да си роден на друго място и да вярваш в друг Бог.

Любовта, която усещам, е за целия свят.

Живея живота си, служейки на любовта, като се превръщам в най доброто, на което съм способна.
Ставам по-мъдра в съвършенството на Божествената истина.
Ставам по-щастлива в радостта на Безусловната Любов.

2 коментара: