13.01.10 г.

Справяне с вампиризма на мисъл – формите

 ноември 2nd, 2009 Росица Вакъвчиева  

Ние можем да променим нашата действителност към по-добро с помощта на:
транссърфинга - метод за управление на реалността (по Вадим Зеланд – руски квантов физик)


  • намерението и визуализацията
  • утвържденията
  • силата на настоящия момент
  • позитивното мислене
  • вярата
  • намаляване на важността
  • следване на интуицията

тълкуването на сънища и т. н и т. н

Първо ще започна с това как да неутрализираме енергийния вампиризъм на груповите мисъл – форми.

Какви са тези мисъл-форми, за които говоря?

Когато мислите на група хора са насочени в една посока, в пространството се образува самостоятелна енергоинформационна структура, мисъл-форма, която заживява собствен живот. Вадим Зеланд нарича тази мисъл-форма МАХАЛО. Това махало се храни с енергията на хората. Колкото повече хора мислят в тази посока, колкото повече емоции влагат, толкова по-мощно става то и толкова по-силно става влиянието му. То започва да увлича хората и да управлява живота им. Такива махала се образуват от различни групи хора, мислещи в една посока – може да са политически, религиозни, дори футбол; може да е свързано с някои аспекти в живота като насилие, глад, криза, епидемия и т. н.

Най-важното, което трябва да знаете, е, че на махалото му е все едно дали сте ЗА или ПРОТИВ нещо, дали се вълнувате и радвате или се страхувате и роптаете, дали възхвалявате или плюете, негодувате и се борите срещу него. На практика и двата случая за него са едно и също, защото за да расте то има нужда от вашите мисли, внимание, емоции, т. е вашата енергия. Защото мисли, подкрепени със силни емоции са енергия, която давате на махалото и то става все по-мощно. Примерно ако вие сте против насилието и непрекъснато говорите за това, палите се, разказвате истории, изпитвате гняв, страх увличате след себе си и хората около вас. Те също започват да се гневят и негодуват, да се страхуват. Така вие вливате все повече енергия в махалото на насилието и то все повече се разраства и влияе, започва да присъства все повече в живота ви. Вие си мислите, че се борите против насилието, а всъщност го увеличавате.


Несъмнено огромна роля в това отношение играят медиите, особено ако се касае за нещо, което засяга хората, предизвиква техния интерес и емоции. Медиите разгласяват случаи на насилие, епидемии, бедствия; повтарят, обсъждат… Това завладява хиляди и хиляди хора и вместо да спрат насилието, го увеличават … Най-бързо разрастващо се махало е това на епидемиите. Това става основна топ тема, която оживено се обсъжда и всява страх, ужас, паника, превзема мислите на хората лавинообразно. В този случай освен, че влиянието на мощното махало е огромно, освен че посредством закона на привличането се привлича още от това, но също така самият страх и паниката отслабват естествената имунна защита на хората. Те буквално привличат и допускат преживяването в живота си.


Какво е решението ?


Най-доброто решение е игнорирането.Така махалото няма откъде да получи енергия и отслабва или умира…(поне спрямо вас). Игнориране не означава да избягвате всичките тези новини, да се криете от тях, а да НЕ реагирате – нито положително, нито отрицателно, да НЕ отдавате енергия.


Така че, ако не искате да има криза, бедност, негативизъм, насилие, болести:


  • спрете да се съсредоточавате само върху това
  • спрете да мислите и говорите само за това
  • спрете да увеличавате злото

Не казвам да не правите нищо. Ако имате възможност да направите нещо, дори и малко - сторете го, а след това се съсредоточете върху хубавите неща в живота. Вижте ги. Говорете за тях, споделяйте ги, разпространявайте ги, защото върху каквото се съсредоточиш и влагаш емоции – се увеличава.


Например относно кризата – помислете какво може да се направи, какво може да направите самите вие за подобряване на състоянието и го направете. Оттам нататък е безсмислено говорите, да негодувате, да се страхувате, отчайвате, паникьосвате и т. н . Това само ще задълбочи проблема.


Съсредоточете се върху действието и върху положителните неща в живота ви.

В някои случаи, когато не може да се игнорира напълно някое махало (например негативизма на хората около вас) , може да се използва друг начин :


Да реагирате неадекватно – примерно като иронично преувеличите ситуацията и я превърнете в пародия или просто направите нещо, което обикновено не се очаква при такива ситуации.


Третият начин е като привидно приемете ролята, която ви натрапва махалото, като „играете”, но всичко е само на вид.
Важното е да не забравяме мисълта:

Никога не се бори СРЕЩУ нещо, бори се ЗА нещо.


Аз бих перефразирала така:

Не се бори Против злото, а увеличавай доброто.

Не се бори против болестта, а се съсредоточи върху оздравителния процес.

Не се бори с негативизма и не убеждавай негативистите в правотата си, а се съсредоточи върху положителното , върху положителните хора около теб.

Не се бори с бедността, а се съсредоточи върху това, което вече имаш.


И т. н и т. н списъкът може да се продължи.

Вадим Зеланд казва:

„Щом не искате да имате нещо, просто не мислете за него, равнодушно го отминавайте и то ще изчезне от живота ви.”


И трябва да ви кажа, че от моя опит съм се убедила, че става точно така – ако се опитвам да се боря с нещо и го мразя и непрекъснато говоря и мисля за него – то се увеличава в живота ми, виждам го навсякъде и не забелязвам другото, сякаш се променят възприятията ми… Но когато се съредоточа върху нещо друго, това, с което съм се опитвала да се боря избледнява, губи силата си, изчезва. А за негова сметка се увеличава това, върху което се съсредоточавам… и попадам в друг свят…

Вадим Зеланд описва как изглежда ситуацията, когато не искаме нещо и се съредоточаваме върху него на енергийно ниво – той дава пример с човек , който много мрази ябълки, но тъпче устата с тях . Противни са му, повръща от тях , но повтаря - „мразя тези ябълки, ненавиждам ги, не ги понасям“ и пак се тъпче, повръща и пак се тъпче. Не му хрумва ,че може просто да остави ябълките и да избере нещо друго…

Така и ние се тъпчем с злото, когато се съредоточаваме върху него и само храним махалото му.

Толкова сме се съсредоточили върху него, че дори не виждаме хубавото в живота… а има много от него около нас..

Нека просто изхвърлим злото и да изберем Доброто, Позитивизма, Любовта, Радостта.

Нека се съсредоточим върху доброто, върху хубавите неща, положителните хора, добрите новини и да ГОВОРИМ ЗА ТЯХ, да ги разпространяваме,нека направим епидемия от Позитивизъм, махало на Позитивизма!

ДА УВЕЛИЧИМ ДОБРОТО !

Няма коментари:

Публикуване на коментар