26.11.13 г.

НАРЪЧНИК НА ПЪТУВАЩИЯ ИДИОТ

Внимание! Този наръчник може да съдържа следи от идиотизъм, соя или фъстъци.

1. Първо правило е да пътувате с възможно най-малък и компактен багаж. Въпреки това, вътре трябва да имате всичко нужно на път – провизии, сгъваема водосточна тръба за самозащита, мини-голф игрище в случай, че ви доскучае, капан за мечки, ароматизатор-борче...

2. В никакъв случай не си взимайте речници и разговорници в чужбина! Това неизменно би ви спестило безброй ситуации от категориите „тъпи”, „неудобни”, „никога няма да забравя как...”, „смешни” и подкатегориите „може ли някой да е толкова малоумен?” и „и до днес не знам точно какво се случи”.

3. Туй-онуй за разчупване на ледовете, когато ви се налага да пътувате с непознати. Например, при дълъг преход с влак изключително подходящи са шумно хрускащи снаксове от вида „краката ми миришат по-добре от това”, чесън също е добре, или торба с грейпфрути, които оплискват всички наоколо, докато вие най-старателно се потите с беленето им. Имайте предвид и че това е най-подходящото време да се опитате да се научите да свирите на хармоника или туба. Гарантирано скоро ще завържете неангажиращ разговор с околните на тема родословие и къде са ви първите седем години.

4. Демонстрирането на националната идентичност е неразделна част от всеки автентичен турист. Препоръчваме многократно повтарящо се и леко натрапчиво чукане на дърво и плюене в пазвата (пу да не са уроки!), което според личния ни опит изправя чужденците пред внезапен потрес, тъй като тези анти-уроки жестове са им напълно непонятни и граничат с психически отклонения (само че от другата страна на границата).

5. Автентичният турист е набиващият се на око (и на ухо) турист. Носенето на нестандартни аксесоари е възможен вариант, но къде-къде повече внимание ще привлечете, ако в претъпкания автобус се качите с кашон с огромен надпис „Органи за присаждане”. Когато се качите в самолет пък, очертайте с тебешир пода около седалката си и заявете на висок глас на четири езика, че ако някой престъпи личното ви пространство, ще взривите колана си с експлозиви в името на Аллах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар