7.11.13 г.

Мобилни приложения за медитация, релаксация и заспиване

Все по-масово навлизат смартфоните и с тях - различните приложения, които правят живота ни по-шарен и по-лесен (понякога). Тук споделям какви приложения съм ползвала, които помагат в духовното развитие или в ежедневието - например, за медитация, отпускане, по-лесно заспиване и т.н. Ползвам Андроид от няколко години и ще споделя приложенията, които съм опитвала, без да ги подреждам по някакъв особен начин. Всички апликации, които описвам тук, са безплатни. Слагам само по една картинка от тези в сайта, кликнете на заглавието, ако се интересувате от повече подробности, както и ако искате да свалите безплатно приложенията.

Calming Music to Simplicity - IMOBLIFE INC. - 12 June 2012 - "Чрез музика към простота"


Малка музикална колекция от 9 традиционни мелодии в китайски стил, която помага да се отпуснем чрез баланса и хармонията на китайския Тай Чи начин за медитиране. Според авторите, помага да се освободим от егоистични идеи и лични проблеми, стрес и напрежение, да успокоим ума си.


iZen - Art of Zen Meditation - ИЗен - изкуството на Зен медитацията.


Зен-музика, която помага да се постигне вътрешно спокойствие, което понякога по-трудно се постига в абсолютна тишина, дава на ума нещо спокойно и умиротворяващо, върху което той може да се концентрира. Помага да се освободи ума от ежедневната активност. Приложението може да се ползва, за да се отброява времето за медитация - може да заложите предварително времето, което искате да прекарате в медитация, което ви освобождава от задачата да мислите за това и можете да се концентрирате по-лесно върху медитацията си, която ще приключи с приключването на музиката. 4 от общо 8-те мелодии са заложени и в леката версия (lite)Meditation Helper - помощ за медитация

Таймер, помагащ да отмервате времето за медитация, както и инструмент, който можете да използвате за мотивация да медитирате редовно. Съдържа и уиджет (джаджа на екрана), която показва кога сте достигнали поставената от вас цел за медитиране в продължение на определено от вас време.

За заспиване и добър сън:


Relax Melodies: Sleep & Yoga


Това приложение е гласувано като най-доброто за отпускане и заспиване от Амазон за 2012 г. Предлага голям избор от различни мелодии, които могат лесно, с едно кликване върху картинка във вид на руна (с изображение на звука или мелодията) да се избират и смесват (вие избирате кои да сложите, например, звук на дъжд, мелодия на флейта и някакъв ритъм - или поотделно). Има природни звуци, както и мелодии на някои инструменти като флейта, гонг, пиано и др. В платената версия има по-голям избор, но аз съм ползвала само безплатната и съм много доволна - една от апликациите, които прехвърлям от телефон на телефон и е все още с мен. Може да определяте времетраенето на слушането на мелодията.Relax and Sleep - Отпусни се и заспи

Различни видове звуци, които помагат да се отпуснете и да заспите - между които гръмотевична буря, светкавици, бял шум, океан, море, птици, дъжд, щурци, птици, вода, механични звуци и др.

Music Therapy for Sound Sleep - музикална терапия за добър сън

Апликация с мелодии и природни звуци, които може да подбирате и смесвате, за да ви съдействат за оптимизирането на мозъчните вълни. За здрав сън се предлагат алфа вълни с ниска скорост за успокояване на ума и плавно преминаване към сън. Морски вълни, дъжд и други. Пълната версия съдържа избор от 8 мелодии и 12 звука.Qi Gong Meditation Relaxation - Чи Гонг медитация и релаксация (отпускане)

Съдържа:
- статии на английски език за медитацията и релаксацията, за управляване на стреса и CBT
- видеоклипове за медитацията чи гонг - отправки към ЮТЮб
- аудио файлове за медитация1 коментар:

  1. Определено бих си инсталирала поне 2-3 приложения за медитация и релаксация. Такова за по-дълга медитация у дома на спокойствие и такова с по-кратки възможности за офиса. Всеки, който има натоварена работна среда трябва да почива поне по 2-3 пъти на ден по 15 минути. Една такава релаксация те обновява невероятно.

    ОтговорИзтриване