25.11.12 г.

Изобилието и Законът за намерението и желанието, копнежа


Днешната ми мисъл за размисъл от 21-дневното предизвикателство с медитация на Дийпак Чопра:


Ден 12


 Когато имаме мислене, характерно за изобилието, успяваме да видим живота като магично приключение, където нуждите ни се удовлетворяват с благоволение и лекота. Това включва способността да виждаме красотата, където и да отидем, да изпитваме благодарността като основна емоция, да държим сърцата си отворени към всеки, когото срещнем и да се доверяваме на космическия план.

Според Закона за намерението и желанието, ние осъзнаваме, че най-дълбокото ниво на реалността е енергийно поле, което дава растеж на всички форми на сътворяване. Като поставим вниманието си точно върху това, което  - красота, любов, успех, ще енергизира този обект и ще го притегли към вас. Вниманието изпълва с енергия, намерението трансформира. След като сте определили точно намеренията си, предайте ги на  тишината и позволете на Вселената да се погрижи за подробностите.

Днес ще ви водя в медитация чрез визуализация, в която ще създадем намеренията и ще ги освободим.

Нека да започнем.

Моля, заемете удобна позиция, поставете ръцете си леко върху коленете си и затворете очи. Позволете на ума си да ви заведе до луксозен бряг на море, където пръстите на краката ви потъват в пясък, подобен на захар и той ги обгръща нежно. Богатите тюркоазени вълни щедро обливат стъпалата ви. Острия мирис на солен въздух събужда желания у вас, и вие дишате дълбоко.

В далечината виждате ято чайки, носещи се гладко над водата и група делфини.

Наблизо има бутилка със свитък и химикал. На свитъка започвате да правите списък на желанията, които носите дълбоко в сърцето си. Това са най-силните ви и дълбоки копнежи. Завършвате списъка, слагате го в бутилката и го хвърляте в огромното море.  Почувствайте изобилието на красивия бряг, който  ви заобикаля, помолете Вселената да достави желанията ви и пуснете тези намерения в океана на съзнанието.  Сега, поемете дълбоко бавно въздух и бавно въведете санскритската мантра за като я повтаряте наум.

Ом ритам нама – моите действия и желания са подкрепени от космическия интелект 

Ако вниманието ви се разсее от мисъл, усещане в тялото ви или звук около вас, просто се върнете към повтарянето на мантрата наум. Моля, продължете медитацията. Може да използвате звуците на вълните от клипа по-долу.



Няма коментари:

Публикуване на коментар