14.02.12 г.


Въпрос: 
 Какъв е съветът, когато времето е толкова малко, че фактически го няма - т.е. притиснат си финансово до стената  _ (144) _ (144)   и всякакви опции за разсрочка вече са използвани   Embarrassed
Моите финансови грижи, свързани с банки, са ми надвиснали като гилотина над главата, та бих се радвала да получа съвет за спешна помощ     


Добре е да помним, че „В началото бе Словото“ – т.е. каквото изречем, още повече, изпишем – ще става, така задействаме сътворението. Пишем все едно компютърна програма да го реализира и я пускаме на самотек, и вече нямаме контрол върху нея. После трябва да изпишем сума ти обратни програми, за да реализираме пуснатите...

В случаите, когато казваме „всички възможности за.... са изчерпани“, това всъщност означава – „Аз не се сещам за други възможности за...“, защото Вселената/Бог разполага с неограничени възможности – само че ние не винаги го осъзнаваме. Искаме да контролираме процеса на всяка крачка, а трябва само да държим целта на фокуса си и нищо друго да не ни притеснява. В такива случаи аз казвам „Господ си знае работата“. Да се притеснявам, как точно ще стане еди-кое си или да си мисля, че няма как да стане – значи, че казвам на Господ, че не си знае работата. Голям смях.

Когато сме се взрели в един проблем от много близо, не виждаме нищо друго, освен него. И обратното също е вярно. Когато един проблем се създава, заедно с него се създава и решението, често – повече от едно решения. Ако обаче сме грабнали лупата и с нея ровичкаме в проблема, изследваме го от всички страни , фотографираме го, увековечаваме го, описваме го в дневника си, в блога си, разказваме го на цялата околия и т.н. – няма как да видим решенията. За да ги съзрем, трябва да хвърлим лупата  и да отстъпим няколко крачки поне назад.

На практика това става, като започнем да говорим отначало по-обобщено за проблема, например:

Досега винаги съм се справяла с финансовите си проблеми.
Не съм човек, който е безотговорен.
Няма никакви причини да мисля, че при мен ще настъпят неприятни събития.
Банките имат сметка да ни помогнат да си плащаме дълговете.
Всеки ден изникват много нови възможности да се печелят пари.
Всеки ден много хора започват нови неща, които им носят неочаквани преди това доходи.
Няма как да знам всички съществуващи възможности на света.


И така нататък, докато почувстваш, че вибрациите ти са се повишили, почувствала си отново надежда и настроението ти се е подобрило.
Тогава можеш да преминеш към мисли, от типа:
И в момента, моето желание създава много нови възможности, които ще видя съвсем скоро.

Ако тази мисъл те кара да се чувстваш неуютно, напряга те или не й вярваш дълбоко в сърцето си, значи отново трябва да се върнеш към по-обобщените мисли, които ще ти вдигнат вибрациите.

Вибрационното ниво трябва да се тренира така, че средното му ниво да се покачи. Тогава ще ни е по-възможно да мислим за това, което ни кара да се притесняваме, да се шашкаме и сваля вибрациите ни, поради което не се чувстваме добре.
Критерият е точно този – как се чувстваме от определена мисъл. Ако за дадения момент нямаме възможност да се почувстваме добре, катомислим по даден проблем, просто трябва да сменим темата на мислите си – т.е. да се отвлечем, да почнем да правим нещо друго, което да заеме мислите ни и така да покачим вибрациите си. Няма значение на коя точно мисъл реагираме с повишени вибрации. Важното е, да ги покачим. 


Още разкази за сбъднати желания, въпроси и отговори - в темата Моят опит в СБЪДВАНЕТО НА ЖЕЛАНИЯТА (формулировки, начини, техники) в нашия форум

2 коментара:

  1. :) Kогато са напечени нещата, винаги съм си повтаряла: винаги нещо изниква, когато една врата се е затворила, значи има причина да е така, когато всички се затворят, значи има прична да е така, винаги става, за да се случи нещо по- хубаволи да се предпазя от нещо зло. След време виждам каква е била причината. Финансовите ми прблеми са може би тези по които мисл най- малко и вероятно за това някак сами се разрешават. Ако можех да направя същото и с емоционалните си...:)

    ОтговорИзтриване
  2. Можеш, можеш... :) Знаеш, че можеш. Всъщност, знаеш ,че можеш всичко :) Понякога трябва усилие, за да си повярваш, ама го знаеш, вътрешно и дълбоко! :)

    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване