29.07.18 г.

Енергията на привличането - Ден 3 - Източника и целта на желанието (Дийпак и Опра)

Опра: Енергията на желанието идва от истинското вътрешно Аз. тази част от нас, която копнее по неща, по-големи от просто предмети за притежание или временни удоволствия. Как да разберем дали това, което наистина желаем силно, за което копнеем, идва от истинското ни вътрешно Аз? Ще познаете, че сте уцелили това "сладко място", когато желанията ви се отнасят повече за това, какви да бъдете, отколкото за това, какво да правите и какво да получите. Когато позволите на Душата си, на Вътрешното си предназначение да бъдат ваш водач - поставяте живота си на нова траектория.

Една от най-силните идеи, които съм чувала някога, е на Гари Зуков в "Седалището на душата" (Seat of the Soul). Той казва - когато личността идва да служи на енергията на Душата - това е истинската Сила. Тази дефиниция на силата промени всичко за мен. Тя означава да намериш начин личността ти да служи на това, което душата ти наистина е дошла на този свят да направи. Ако наистина искате да живеете с най-голямата сила, страст и удовлетворение, желанията трябва да се синхронизират с това, какво е всъщност истинското ви Аз, Азът на Душата ви. Когато сте свързани с ТАЗИ енергия, ТОГАВА нищо не може да ви спре. Това е енергията, която работи заедно с вас, за да създадете заедно живота, който искате. 

Вие вече имате всичко необходимо, за да започнете да създавате живота, който искате. То изцяло започва и свършва с вас, синхронизирани с Източника на всички неща. Затова последвайте Дийпак сега в свързването или връщането към това усещане за осъзнатост.

Дийпак: Енергията на привличането е част от това, което сте вие. Но коя част? Отговорът лежи дълбоко във вашата осъзнатост. Там, където е истинското ви Аз. Истинското ви Аз е по-силно от който и да е аспект на това, което сте, защото свързва желанието със способността да осъществявате желанието. 

Всички сме усещали разликата между плитко и дълбоко желание. Желанието да гледаш последния нашумял филм не е същото като да искаш да бъдеш добър човек. Желанието да имаш по-добра кола не е същото като желанието да имаш истинска любов и щастие. 

Тайната на истинското Аз е, че колкото по-дълбоко е желанието, толкова е по-лесно осъществимо. Това е така, защото целия цикъл на желанието е вътре във вас - мечтата започва на същото място, където и се осъществява.


Когато желанието се затруднява,  значи цикълът е нарушен. Това може да се случи по много причини - неподходящо време, приемането на желаното за действително, трудности и препятствия около вас в момента. Чрез медитиране се приближавате до Истинското си Аз. И когато напълно се идентифицирате с него, напълно ще изпитате цикъла на желанието, то ще елиминира препятствията без усилие.

Дори първите стъпки към Истинското си Аз ще увеличат енергията на привличането в живота ви. 

Всеки друг начин за изпълняване на желанията ви е по-труден, защото откривате, че  тичате навън към света, като се мъчите да накарате нещата да се случат, преследвайки целта си, защото тя е отделна от вас. Докато на нивото на Истинското ви Аз никой краен резултат не е отделен от вас. Вие сте източникът и целта в едно. 

Осъзнайте, че енергията на привличане е интелигентна. Тя е по-различна от другите видове енергия като електричеството или магнетизма. Енергията на привличането организира целия път - от желанието до изпъленинието му. Точно както природата пълни зърното с всичко необходимо, за да израсте, вашето Истинско Аз пълни желанията ви с всичко необходимо, за да се сбъднат. В Бхагавад Гита Бог Кришна казва: "Обръщайки се обратно към моята истинска Природа, аз създавам отново и отново". Това изразява как желанието остава у нас, дори когато се включва външната реалност, за да ви донесе това, което желаете.

Докато се приготвяме да медитираме, нека да отделим минутка да обмислим централната мисъл:

Моето истинско аз съдържа всяка възможност


Сега нека се приготвим за нашата медитация. Настанете се удобно и затворете очи. Обърнете внимание на дишането си и дишайте дълбоко и бавно. С всяко вдишване се отпускайте все по-дълбоко. Сега внимателно въведете мантрата "Ананта Суа Бхава." Тази мантра събужда вашата истина за безкрайните възможности на Висшето ви Аз. Докато повтаряте мантрата, осъзнайте и почувствайте безграничните възможности на Аза вътре във вашето собствено съзнание. Повторете я тихо наум. С всяко повтаряне усетете как тялото ви, умът и духът ви се отварят и получават още малко. Когато откриете, че сте се разсеяли от мисли, шумове или физически усещания, просто върнете вниманието си към беззвучното повтаряне на мантрата. 

Ананта Суа Бхава.
Ананта Суа Бхава.
Ананта Суа Бхава.
Ананта Суа Бхава.

Когато приключите с медитацията, по време на деня си, си спомняйте от време на време централната мисъл:

Моята истинска същност съдържа всяка възможност. 

Намасте.

-------------------------------------

Размислите на Опра и Дийпак са част от 21-дневното предизвикателство "Енергията на привличането". Всички медитации могат да се чуят в оригинал безплатно до 5 дена след тяхното публикуване, като се последва този линк. Необходима е регистрация, която после може да се ползва и за другите 21-дневни медитативни цикли.
Превод: М.Т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар