27.07.18 г.

Тайната


Тук ще публикувам кратичките съобщения, които получавам от "Тайната" и които са ме докоснали лично.

Ефективната употреба на твърденията зависи изцяло от това доколко вярваш в тях, когато ги произнасяш. Ако не вярваш, това са само празни думи, които нямат никаква сила. Вярата влива сила в твоите думи.
Когато вярваш в това, което казваш, ти буквално го създаваш, независимо какво е то.



Винаги когато се сетиш, си казвай: "АЗ СЪМ РАДОСТТА". Казвай го стотици пъти на ден, ако искаш. Казвай го често, но много, много бавно, като поставяш еднакво ударение на всяка дума. АЗ - СЪМ - РАДОСТТА. Почувствай значението на думите, като ги изричаш бавно, и изпитай колкото може по-голяма радост. Всеки ден се съсредоточавай все повече върху това усещане. Ще се чувстваш все по-добре и по-добре.

Вместо да реагираш на външните обстоятелства, изпитвай тази радост - и ще промениш външните обстоятелства.


Радостта привлича радост.


Ден 85
Напиши всички хубави неща за всеки от хората, които познаваш. Направи голям списък на всичко прекрасно около себе си. Хвали хората където и да отидеш и им прави комплименти. Цени всяко нещо, което видиш. Бъди слънчев лъч за всички, които те срещат, и нека денят им стане по-добър, само защото са те видели. Казвай: Благодаря за всичко. Нека пътят ти е постлан с одобрение и възторг, нека те изпълват мислите ти, думите ти и въздуха, който дишаш.
 
Когато постигнеш това и обстоятелствата около теб ще се променят, за да отразят това твое вътрешно състояние.
 
 Ден 86
Законът за привличането действа безотказно и всеки човек получава това, което иска, дори независимо от факта, че през повечето време хората не съзнават, че искат онова, което не желаят. Законът притежава съвършена красота, той винаги ни отговаря и ни дава онова, за което молим във всеки един момент, което прави възможно да изживеем и живота си.

Законът никога не се променя - ние трябва да се научим да живеем в хармония с него. Това е най-важната задача пред всяко човешко същество.

Ден 87
Можеш да превърнеш живота си в рай, но единственият път към това е първо да създадеш рай в себе си. Няма друг начин.
 
Ти си причината. Твоят живот е следствието.

Ден 88:

Когато се съсредоточиш заедно с някого върху неговия проблем, ти не помагаш нито на него, нито на себе си, защото и двамата добавяте енергия към проблема. Освен това заедно привличате още "сходни проблеми" към себе си.


Като имаш предвид това, за теб и за другия човек е много важно да се съсредоточите върху онова, което и двамата желаете. Човек, който има проблем, трябва да бъде насърчен да говори за своите желания вместо за проблема си - който всъщност не желае. Проблемът изобщо е възникнал заради мисленето и говоренето на неща, които не са били желани, следователно верижната реакция трябва да бъде спряна. 


Помогни на тези, които са близо до теб, като ги насърчиш да говорят за нещата, за които копнеят. Това винаги се оказва и решението на проблема.
 

 Ден 91

Освен нашите мисли, нищо друго не ни е подвластно.

Рене Декарт /1596-1650/
 

Ден 92

Важно е да запомниш, че твоите мисли и чувства творят заедно чрез закона за привличането и не можеш да ги разделиш. Освен това помни, че именно чувствата ти обобщават цялостната честота, на която се намираш, и ти казват какво точно твориш в дадения момент.
Така че как се чувстваш в момента? Можеш ли да се почувстваш по-добре? Добре тогава, направи каквото трябва, за да се почувстваш по-добре

Ден 93

Използвай силата на Вселената, за да поискаш преди всяко пътуване с кола движението да бъде свободно, да си спокоен и щастлив и да пристигнеш навреме.
Приятно каране!

Ден 94

Направи правилото за честната размяна неразделна част от живота си и ще живееш по закона за привличането.
 
Старай се винаги да бъдеш честен и справедлив и в бизнеса, и в личния си живот. В бизнеса винаги давай малко повече от това, за което ти плащат. В личния си живот получиш ли, винаги давай. Ако някой ти е дал подкрепа, когато ти е била нужна, постарай се и ти да помогнеш на някого. Всяка подкрепа идва при теб чрез Вселената и когато ти на свой ред оказваш подкрепа, ти се отблагодаряваш на Вселената.
 
Това значи да живееш според правилото на честната размяна и според закона на привличането.

Ден 95

Твоят живот е в твоите ръце, но трябва да се научиш да контролираш мислите. Всичките ти проблеми със страха, провалите и съмненията идват от това, че УМЪТ ти управлява. Умът ти е взел надмощие над теб и ти си роб и жертва на излезлите извън контрол негативни мисли. Точно толкова е просто. Започни да контролираш ума си и мислите си. Всекидневно, малко по малко, се научаи да наблюдаваш мислите си.
 
Когато се появи лоша мисъл, отпъди я и не й позволявай да пусне корен у теб, а вместо това насочи ума си към нещо хубаво. Извиквай в съзнанието си все повече и повече хубави мисли и скоро те ще започнат да се появяват автоматично.
 
 Ден 96


За да умиротвориш ума си, всеки ден прави следното: седни, затвори очи и просто наблюдавай мислите си. Не им се съпротивлявай, просто ги наблюдавай как идват в ума ти. Когато осъзнаеш, че наблюдаваш една мисъл, тя ще изчезне. Прави това всеки ден и ще се чувстваш все по-добре и по-добре. Ще установиш, че умът ти се е изпразнил от мисли за около пет секунди, после за десет, после за двайдет.

Представи си само, когато можеш да командваш своя ум да се успокоява и да се подчинява на твоята воля, каква сила, ще притежаваш да твориш желаното от теб!
 

 Ден 97


Винаги помни, че чувствата ти отразяват характера на твоите мисли за самия теб. Твоите чувства ти казват дали мислите ти ти влияят добре, или не. Ако можеш да осъзнаваш все по-ясно и по-ясно как се чувстваш, ти ще ставаш все по-наясно и по-наясно какъв вид мисли текат през ума ти. Твоите чувства ти изпращат непрекъснато телеграфически съобщения.

Вслушвай се в себе си!
 
 Ден 98
Всичко произлиза от ума и онова, което търсите навън, вече го имате. Никой не може да мисли нещо в бъдещето. Вашата мисъл за нещо е и неговото зараждане.

Женевиев Беренд /1881-1960/
Вашата невидима сила
 
Ден 99

Никога не си сам в каквото и да било, освен ако не си мислиш, че е така, което е страшна за всекиго мисъл. Когато знаеш, че разполагаш със силата на Вселената, откликваща на всяка твоя мисъл, в готовност винаги да ти помогне да постигнеш всичко, страхът ти ще изчезне.
Ти имаш най-силния съзник, на чието разположение е цялата енергия. Нищо не може да се изпречи на пътя му, а от теб се иска само да вярваш на своя партньор - Вселената.
 

Ден 100

Твоето естествено състояние е радостта и ти знаеш това, защото, когато си в противоположното състояние, се чувстваш зле. Следователно, ако радостта е истинската ти същност, можеш да си представиш колко повече енергия ти е нужна, за да генерираш отрицание, в сравнение с това да бъдеш естествено щастлив! 

Ден 101

Друг лесен начин да използваме закона за привличането е следният.
Всяка вечер, преди да заспиш, извикай в ума си всички хубави моменти от деня и благодари от сърце за всеки от тях. Помисли също и за следващия ден и си кажи, че той ще бъде прекрасен, ще бъде пълен с любов и радост и ще ти донесе само хубави неща. Вземи решение това да бъде най-хубавият ден в живота ти. После, когато се събудиш на сутринта, още ПРЕДИ да станеш от леглото, заяви отново какво очакваш от деня и благодари от сърце, сякаш всичко това вече си го получил.

Ден 102

Думата ако притежава мощна честота на съмнение. Когато мислиш или говориш за това, което искаш, изхвърли от речника си думата ако. Не виждаш ли - когато използваш ако, ти не вярваш, че това, което искаш, е твое?
Законът за привличането не може да ти даде желаното, щом изразяваш съмнение с думата ако. Когато говориш или мислиш за нещо, което желаеш, използвай само думата когато: Когато това стане, Коагато направя това, Когато отида там, Когато дойде този момент, Когато получа това. КОГАТО, КОГАТО, КОГАТО!
 

 Ден 103
  
Независимо дали го съзнаваш или не, днес ти поръчваш утрешните си дни от каталога на Вселената. Преобладаващите ти мисли и чувства днес създават честота, която автоматично предопределя живота ти утре.
Чувствай се добре сега, през целия ден и направи по този начин своето утре прекрасно.

Ден 104

Трябва да бъдеш щастлив сега, за да внесеш щастие в живота си чрез закона за привличането. Формулата е проста. Щастието привлича щастие. И все пак хората си намират какви ли не оправдания защо не могат да бъдат щастливи.
Оправдават се с дълговете си, със здравето си, с връзките си и какво ли още не като причина защо не използват тази приста формула. Но формулата, това е законът.

Без значение какво е оправданието, ако не започнеш да се чувстваш щастлив въпреки него, ти не можеш да привлечеш щастие. Законът за привличането ти казва: "Бъди щастлив сега и докато си щастлив, ще ти давам неограничено щастие."
 

 

Ден 324

Никой не може да те зарази с негативните си мисли, ако не си на негативни честоти. Ти настройваш твоите честоти чрез мислите и чувствата си и колкото по-добре се чувстваш, толкова по-високи са позитивните ти честоти и до толкова по-възвишени мисли можеш да се издигнеш. Там негативните мисли на другите не могат да те достигнат.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар