21.08.16 г.

За изобилието, мисъл-формите и несъзнателните ни утвърждения - видео

Гледам едно видео с Дорийн Върчу и Гранд Върчу, автори на "Ангели на изобилието"  - за изобилието. В него между другото тя обяснява, че когато е започнала да вижда енергията, веднъж се е случило да види до една жена образът на червен мустанг. Оказало се, че това е мечта на жената, тя искала да си има точно такава кола - и обяснението на Дорийн Върчу е, че когато искаме нещо, когато мечтаем за него, то се реализира първо като мисъл-форма, която е като ембрион, като плод, за който трябва да се грижим, за да го отгледаме и да се реализира след това в тази реалност, в която всички могат да го видят и пипнат. Оттам нататък окуражават хората да мислят за това, което искат, да се заобикалят с образите му, които да ги радват - както ако направиш карта на желанията си - и да не мислим за това, как не е възможно да постигнем нещо, как е много невероятно или трудно - защото подобни мисли блокират постигането на мечтите ни. Ако се отдаваме на такива мисли, които не помагат реализацията на мечтата ни, всъщност подхранваме с нашата енергия обратното на това, което искаме - затова нека ги игнорираме, да не им обръщаме внимание и да подхранваме с мислите и емоциите си точно това, което искаме да се случи. :)

Ето го и видеото, не знам колко време ще бъде активно, но сега може да се гледа. На английски е.

http://www.learn.hayhouseu.com/angelsofabundance-video1-abundancetomanifest

Всички утвърждения, които използваме или всички неща, които често казваме, също се превръщат в мисъл-форми и постепенно придобиват реални очертания в живота ни. Например, ако казваме често, че икономиката е в упадък - на практика, повтаряме утвърждения и с времето в живота ни се реализират финансови предизвикателства. Има жени, които повтарят, че мъжете са измамници - и в живота им наистина става така, те се срещат отново и отново точно с този вид хора. Затова, точно както внимаваме с храната, която поглъщаме, трябва да внимаваме какво изричаме и какво мислим.

Понеже е трудно да видим и да изкореним подобни "утвърждения", които несъзнателно казваме, е добре да намерим искрен приятел, който да ни помага и когато забележи, че казваме такова нещо, да ни спре и да ни го посочи - така можем да си помагаме едни на други и да изкореняваме такива нежелани утвърждения в живота си. Това, което Дорийн казва, че правят в такива случаи е да кажат "Откажи-Изчисти-Изтрий" - като компютърна команда. На мен това ми се струва малко смешно - мисля, че ако просто заместим тази мисъл с друга, противоположна и правим това достатъчно често, ще свикнем, че в потока на мисълта ни, след мисълта - "Искам еди-какво си" - няма да следва - "Да, ама няма как да стане, защото е много трудно",  а ще следва, например - "Разбира се, защо не - та то е толкова хубаво! "

Разбира се, всеки може да си избере начин, който работи за него. Важно е да променим мисълта. Не можем да си забраним да мислим за него - както в прочутия пример - "Не мисли за розов слон" - и веднага, сякаш напук, в мислите ти се появява розов слон. Но можем да си кажем - ОК, сега в главата ми се настани мисъл, която не желая, но мога да я сменя с друга -  защото не можем да мислим за две неща едновременно - вместо нежеланата мисъл, можем да се съсредоточим върху мисъл, която искаме да мислим. Т.е. да обърнем внимание на желаното в положителен смисъл, вместо да се опитваме да изкореняваме или елиминираме нежеланото, отрицателното. На което обърнем повече внимание - от него ще привличаме повече в живота си.

И отново, както в примера с икономиката - ако кажем - "Икономиката се срутва" - отдаваме силата си на някаква невидима ръка, която дирижира нещата вместо нас, а ние сме безсилни пионки. Всъщност, ние имаме сила - ние сме част от тази икономика и със сигурност сме най-важната част от нашата собствена, семейна икономика. Във всяка икономика има хора, които се провалят, както и такива, които успяват. Затова, като запазваме положителната си настройка, ще можем да имаме повече сили и енергия всъщност да постигаме това, което наистина желаем.

Според Дорийн Върчу ние имаме същата способност да привлечем изобилие в живота си, както всеки друг. Всички имаме равно право да живеем в изобилие, това е наше Божествено право. И колкото повече си позволяваме да получаваме, толкова повече имаме да споделяме с другите.

Тя казва - "Виждам в бъдещето един свят, в който хората навсякъде са на точно подходящия път за тях към своята кариера, един свят, в който хората реализират неограничено изобилие, и те използват това изобилие в служба на Божествената Светлина и Любов. За неща като вестници, които разпространяват добри новини, те имат радиостанции, които излъчват красиви изпълнени с любов послания. Виждам художници, наети и имащи всичката стабилност, от която имат нужда, Виждам свят, в който имаме свободен достъп до достатъчно добра питателна храна и добавки и всичко, от което имаме нужда. И вие сте част от това решение! Като си разрешавате да получите това изобилие. Представете си как можете да напишете чек на любимата си благотворителна организация, да основете лечителски център или програма за образование на деца-индиго или други хора в нужда. Може да направите това, мили мои, имате способностите за това - колкото всеки друг!

В следващото безплатно видео Грант и Дорийн ще говорят за най-често срещаните блокажи, които могат да застанат на пътя на реализиране на изобилието. Тя казва - "Изобилието иска да дойде при вас - и ако не изглежда така - значи има някакви блокажи на пътя. Ще ви помогнем да видите какви са те и ще ви дадем практически насоки как да се освободите от тях. "



Няма коментари:

Публикуване на коментар