19.09.13 г.

"Даниел" - пораства и остарява пред нас за 5 минути.

Изумително видео показва наживо как се променя лицето на едно момиченце в зряла и накрая във възрастна жена. Можем да наблюдаваме промените на един цял живот за по-малко от 5 минути.В творбата си той показва по изумителен начин преминаването на едно лице на момиче през порастване и остаряването. 


Антъни Черниело – 3-8-годишен филмов и видео-редактор, 
работи в Лос Анджелос, живял в Ню Йорк 
през по-голямата част от живота си.

Авторът е Антъни Черниело, от Ню Йорк и казва, че преживяването на атаките на 11 септември го е накарало да се замисли дълбоко за живота, смъртта и времето между тях. Той е режисирал кратко видео, наречено „Даниел“, в което показва порастването и остаряването.
Филмчето няма и 5 минути, но е интересно.  Очевидно, това не е просто снимано човешко лице през различни стадии от живота на момичето. 

Съществува действителна Даниел, която е позната на автора, но филмчето е направено от филмиране на различни членове от семейството й, които са на различна възраст. 

Умело комбинирани в едно, на видеото се вижда сякаш едно човешко същество, бавно остаряващо, докато гледа в камерата – вижда се как мига, окото потрепва и всичко това е много, много истинско. 

 Трудно е да се каже от кой момент нататък виждаме Даниел, кога това вече е лицето на друга жена от семейството й .


Интересно, че докато на по-млада възраст – 20-30-годишна, жената има по-тревожен и напрегнат вид, към края на живота си „Даниел“ изглежда повече в мир със себе си, очите й са по-меки и ведри.
Ето и самото видео:

Danielle from Anthony Cerniello on Vimeo.

Антъни не харесва "забързаните" версии на неговото филмче, които е виждал в ютюб - нещо такова:


Казва, че е искал процесът да е представен по-незабележимо. "Като остаряването в истинския живот."

По материали от Дейли Нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар