24.10.12 г.

Закон за привличането - основни понятия

ДЕФИНИЦИЯ НА ЗАКОНА НА ПРИВЛИЧАНЕТО Привличаме в живота си това, към което отправяме вниманието, енергията и интереса си  - независимо дали го искаме, или не.

Когато в живота си виждаме нещо желано и казваме с много чувство - "Искам още от същото! " - го получаваме

Когато виждаме нещо нежелано и казваме с много чувство "Не искам това в живота си" - пак го получаваме.

Най-лесният начин да бъде представен Законът за привличането е да си представим себе си като магнит. Най-общо казано, според този закон, „Подобното привлича подобно”.

Доста хора не разбират, че всяка мисъл има определена честота и може да се измери. Мислите ни изпращат нещо като магнетичен сигнал, привличащ това, за което мислим, и което има същата честота, обратно към нас! Представете си живот в охолство и ще го привличете към себе си! .

Проблемът е, че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.

Законът за привличането не прави разлика дали това, за което мислите, според вас е добро или лошо, дали го искате или не. Той просто откликва на мислите ви, на вниманието, което отделяте на това нещо – така е създадена Вселената.
Ако често мислите за безпаричието си, за това, че нямате любим човек и ако това ви кара да се чувствате ужасно – това е сигналът, който изпращате към Вселената и получавате още от същото. Това е процесът на творене на собствения ни живот, който при повечето хора се случва "по подразбиране" - т.е. като откликват на това, което имат в живота си или което виждат пред себе си.

Сътворяването се случва непрекъснато и няма бутон, с който да го изключим.
Всеки път когато мислим за нещо, сме в процес на сътворяване и от тези мисли ще се прояви нещо. Законът за привличането казва: „Ще ви дам, каквото кажете” и така ако се оплаквате от нещо лошо, вие създавате още повече от това, лошото.
Когато имаме положителна нагласа - привличаме положителни хора, обстоятелства и събития.

Когато сме настроени отрицателно и сме сърдити - привличаме сърдити хора и отрицателни обстоятелства. Често имаме смесица от мисли, положителни и отрицателни. Тази мисъл, която преобладава, независимо дали я осъзнаваме или не, определя какво ще привлечем в живота си.



Когато хората започнат да разбират Закона за привличането, започват да се плашат от отрицателните мисли, които улавят в главата си. За щастие, живеем в реалност, в която съществува буферът на времето. Тоест, резултатът от нашите мисли, това, което привличаме, идва не веднага, а след известно време. Така че имаме време да  заместим отрицателните мисли, които са се появили у нас, с положителни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар