28.10.12 г.

Х-фактор - музиката, която кара душата ми да пее или да плаче


Мисля честичко за музиката и влиянието й върху нас напоследък. Всъщност, музиката винаги е заемала голямо място вживота ми - откакто почнах да свиря на пиано на 5 годинки, та и досега. Много моменти или периоди от живота си свързвам с определени песни, всяка песен е история, която мога да разкажа... някои хора имат удивителна памет за факти, аз имам памет за емоции и музика...

Все още нямам съвсем точен отговор, защо понякога в клуб някоя песен натиска определени бутони у мен и отключва нещо, над което дори и аз нямам власт, не че искам да го овладявам... тогава танцувам, без да забелязвам никого около себе си - някакси, съществувам само аз и песента - на целия свят. Случвало се е, като отзвучат финалните акорди, да видя кръгче около себе си и хора, които ме гледат и сякаш душите ни си говорят...

Едно от любимите ми предавания е X-фактор. Гледаш в реално време как  довчерашната ученичка или продавач излизат на сцената, отварят уста - и забравяш всичко, чудото става. Помня стъпка по стъпка израстването на Лиона Луис - беше като магия.

И тази година имам любимци.. Като я видях си помислих - хм, доста е пухкавка, кожата й не е идеална, прическата - грозновата - но когато запя, ме остави без дъх... :)



И тази вечер... темата беше Хелоуин, разбира се.

Имам си вече тройка любимци:

Естествено, на първо място ми е Ела, която видяхте по-горе (винаги името й ми напомня за Ella Enchanted, като в съответния филм  :) ) Много ми хареса изпълнението й, не знам защо онази кляфка Никол Шлезингър тръгна да разправя глупости за вокала и тоналността и т.н., според мен, за да може да гласуват за нейните изпълнители... Според мен, нарочно грапав глас, който кара в жилите ти да преминава пясък... и кристално чист и мощен на високите тонове.



Джаамейн (Jahmene). Удивително е как при невероятния му глас и талант, при всички хора, които казват, че той ги е вдъхновил  - може да е все още толкова стеснителен, тихичък, с това нервно изсмиване, когато е под напрежение и над което каза, че работи... humble е думата - смирен -  която напира - и все пак - не е ли това едно малко чудо, как се съвместява всичко това в един човек. С една забележчица, която ще премълча - отново добро изпълнение.



И моята изненада... James Arthur. Не беше сред любимците ми, защото ми се виждаха в повече неговите doom and gloom, но тази вечер песента му ме разтресе. Толкова мощно, невероятно силно изпълнение, напомни ми на Джо Кокър по едно време, той също така се "забравя", като пее - удари ме в слънчевия сплит


24.10.12 г.

Закон за привличането - основни понятия

ДЕФИНИЦИЯ НА ЗАКОНА НА ПРИВЛИЧАНЕТО Привличаме в живота си това, към което отправяме вниманието, енергията и интереса си  - независимо дали го искаме, или не.

Когато в живота си виждаме нещо желано и казваме с много чувство - "Искам още от същото! " - го получаваме

Когато виждаме нещо нежелано и казваме с много чувство "Не искам това в живота си" - пак го получаваме.

Най-лесният начин да бъде представен Законът за привличането е да си представим себе си като магнит. Най-общо казано, според този закон, „Подобното привлича подобно”.

Доста хора не разбират, че всяка мисъл има определена честота и може да се измери. Мислите ни изпращат нещо като магнетичен сигнал, привличащ това, за което мислим, и което има същата честота, обратно към нас! Представете си живот в охолство и ще го привличете към себе си! .

Проблемът е, че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.

Законът за привличането не прави разлика дали това, за което мислите, според вас е добро или лошо, дали го искате или не. Той просто откликва на мислите ви, на вниманието, което отделяте на това нещо – така е създадена Вселената.
Ако често мислите за безпаричието си, за това, че нямате любим човек и ако това ви кара да се чувствате ужасно – това е сигналът, който изпращате към Вселената и получавате още от същото. Това е процесът на творене на собствения ни живот, който при повечето хора се случва "по подразбиране" - т.е. като откликват на това, което имат в живота си или което виждат пред себе си.

Сътворяването се случва непрекъснато и няма бутон, с който да го изключим.
Всеки път когато мислим за нещо, сме в процес на сътворяване и от тези мисли ще се прояви нещо. Законът за привличането казва: „Ще ви дам, каквото кажете” и така ако се оплаквате от нещо лошо, вие създавате още повече от това, лошото.
Когато имаме положителна нагласа - привличаме положителни хора, обстоятелства и събития.

Когато сме настроени отрицателно и сме сърдити - привличаме сърдити хора и отрицателни обстоятелства. Често имаме смесица от мисли, положителни и отрицателни. Тази мисъл, която преобладава, независимо дали я осъзнаваме или не, определя какво ще привлечем в живота си.



Когато хората започнат да разбират Закона за привличането, започват да се плашат от отрицателните мисли, които улавят в главата си. За щастие, живеем в реалност, в която съществува буферът на времето. Тоест, резултатът от нашите мисли, това, което привличаме, идва не веднага, а след известно време. Така че имаме време да  заместим отрицателните мисли, които са се появили у нас, с положителни.